• 0

Over ons

Welkom bij onze webshop!


Hoe het begon voor Jan

Het begon allemaal in de zomervakantie van 2020. Ik had nog een laatste jaar informatica voor de boeg, maar ik was heel vaak en heel graag bezig met kleine projectjes. En toen kwam ineens de onverwachte en mysterieuze vraag van mama of ik haar wilde helpen bij het maken van een website. Ik was zeer nieuwsgierig, maar het duurde even voor ze er iets over wilde vertellen, ondanks dat ik het haar elke dag meermaals vroeg. Uiteindelijk gingen we er samen voor zitten, vertelde ze me haar toen nog vage ideeën en hebben we urenlang gepraat en gediscussieerd om een complete puzzel te maken. Klaverpost kon starten. Dit is een website waarbij mensen kaartjes kunnen aanvragen en kaartjes kunnen sturen naar mensen die dit echt kunnen gebruiken: een felicitatie, een hart onder de riem, een virtuele knuffel, het gevoel om niet alleen te zijn. Superinitiatief waar al vele mensen een beetje gelukkiger mee geworden zijn.

Ik nam het informaticagedeelte op me. Zoë, mijn allerliefste vriendin, ontwierp de logo's. We ontdekten dat dit is wat we graag doen! In een mum van tijd werden er tal van 'klaverkaartjes' ontworpen. Deze wilden we te koop aanbieden om zo Klaverpost ook financieel te kunnen ondersteunen.

En toen liep het heerlijk uit de hand. Het ongelooflijk schildertalent van Zoë werd opnieuw een passie. Een nieuwe aquareldoos werd aangekocht, een plekje op het kot werd vrijgemaakt. En mama werd vaak emotioneel bij het zien van de nieuwe ontwerpen. Ik begon aan het programmeren van een webwinkel. Tegelijkertijd probeerden we het administratieve gedeelte in orde te maken. We vergeleken prijzen, zochten naar de perfecte manier om te verpakken en te versturen. En vooral naar een naam. Het werd ZOWIZOE. Want Zo is Zoë. Het is haar hand. Het is sowieso uniek.

Hoe het begon voor Zoë

Voor mij begon het allemaal een beetje vroeger. In 2014 had ik door een gelukje bij een ongelukje gekozen om van middelbare school te veranderen. Ik kwam toen uit op MultiMedia, een richting waar ik niets van af wist, maar wel ongelofelijk veel interesse in had. Vanaf toen begon mijn passie voor ontwerpen.

Maar het ontwerpen in de Hogeschool lag mij minder. Ik tekende en schilderde enorm graag, maar vond geen doel. De tijd van het 'zomaar tekenen omdat ik het graag doe' was voorbij en ik had altijd wel iets anders te doen. Ik ben uiteindelijk een helemaal andere richting op gegaan met de gedachte dat het ontwerpen, ook al deed ik het graag, misschien toch niet helemaal mijn ding was.

Totdat ik ineens het voorstel kreeg van de mama van mijn allerliefste vriend om een logo en een paar tekeningetjes te ontwerpen voor haar nieuwe website, Klaverpost. Ik sprong direct op deze kans, mijn innerlijke ontwerper doodgelukkig om nog eens, na een paar jaar, naar de oppervlakte te komen. En zoals je het verloop hiervoor al hebt gelezen in Jan zijn gedeelte, werden mijn kunstzinnige vingertjes ook nog eens een keertje losgewerkt. Het stof vloog van mijn penseeltjes en sindsdien is er geen meer op kunnen vallen.

Het is een lang proces geweest met veel wikken en wegen, twijfel en onzekerheid, maar uiteindelijk gaat het om dat we het graag doen. En dat doen we!

We hebben onze winkel heel zorgvuldig uitgebouwd. We kiezen voor milieuvriendelijke kaartjes en voor kwaliteit. We kiezen voor eenvoud op de website, zodat de kaartjes zelf al de aandacht krijgen die ze verdienen. En we worden er blij van. We zijn supergemotiveerd om op deze weg verder te wandelen.

We hebben hard gewerkt en dat blijven we doen. Nieuwe ideeën komen als golven op ons af. En deze ontwerpen kan u NU kopen. Ontdek ZOWIZOE en ontdek Klaverpost. En we hopen en wensen dat u er even enthousiast over bent als wij!


Wie zijn wij

Wij zijn Jan en Zoë, een jong koppel van respectievelijk 21 en 24. Jan studeert voor App Developer en Zoë is bezig met een studie Accounting Administration. Door dit wonderlijke idee hebben we beiden een doel gevonden. We bezien de vele uren die we hierin steken eerder als een hobby dan als een job. Allebei maken we graag anderen gelukkig. U mag dan ook verwachten dat uw aankoop met aandacht en liefde wordt verzorgd. Het was een sprong in het diepe voor ons tweetjes, we zijn immers allebei eeuwige twijfelaars. Maar de aanmoediging van onze familie heeft ons het laatste duwtje in de rug gegeven. Met twijfelen geraakten we nergens. We doen het gewoon!