Over Ons

Wij zijn Zoë en Jan, een jong koppel van ’96 en ’99. We waren beiden nog aan het studeren in de loop van 2020 dus was er onverwacht veel tijd om op te vullen. En het was het plotselinge idee van de mama van Jan dat ons de volgende dagen/weken bezig heeft gehouden. Ze had een geweldig idee, maar wist eerst nog niet goed hoe het uit te voeren. Wij, Jan, als App Developer in opleiding, en Zoë, met een verleden in ontwerpen, hebben haar met veel plezier verder geholpen. Na urenlang praten kwam er dan een concreet idee uit de bus… Jan nam het informaticagedeelte op zich. Zoë ontwierp het logo, afbeeldingen en foto’s. Ze sprong namelijk direct op deze kans, haar innerlijk ontwerpen doodgelukkig om nog eens na een aantal jaar naar de oppervlakte te komen. De kunstzinnige vingertjes konden nog eens een keertje worden losgewerkt en het stof vloog van de penseeltjes. Niet veel later kon Klaverpost starten! Dit is een website waarbij mensen kaartjes kunnen aanvragen en kaartjes kunnen sturen naar mensen die dit echt kunnen gebruiken: een felicitatie, een hart onder de riem, een virtuele knuffel, het gevoel om niet alleen te zijn. Superinitiatief waar al vele mensen een beetje gelukkiger mee geworden zijn.

Ook werd er in een mum van tijd een tal van ‘klaverkaartjes’ ontworpen. Deze wilden we te koop aanbieden om zo Klaverpost ook financieel te kunnen ondersteunen. Hierdoor ontdekte we dat dit is wat we graag doen! Het liep heerlijk uit de hand. Het ongelooflijk schildertalent van Zoë werd opnieuw een passie. Een nieuwe aquareldoos werd aangekocht, een plekje op het kot werd vrijgemaakt en Jan begon aan het programmeren van een webwinkel. Tegelijkertijd probeerden we het administratieve gedeelte in orde te maken. We vergeleken prijzen, zochten naar de perfecte manier om te verpakken en te versturen. En vooral naar een naam. Het werd ZOWIZOE. Want Zo is Zoë. Het is haar hand. Het is sowieso uniek.

Door dit wonderlijke idee hebben we beiden een doel gevonden. We bezien de vele uren die we hierin steken eerder als een hobby dan als een job. Allebei maken we graag anderen gelukkig. U mag dan ook verwachten dat uw aankoop met aandacht en liefde wordt verzorgd. Het was een sprong in het diepe voor ons tweetjes, we zijn immers allebei eeuwige twijfelaars. Maar de aanmoediging van onze familie heeft ons het laatste duwtje in de rug gegeven. Met twijfelen geraakten we nergens. We doen het gewoon!